Case IH розвиває автономність та оголошує про старт пілотної програми


03/27/2018

З тих пір як компанія Case IH представила концепт автономного трактора, вона продовжує вдосконалювати цю технологію і поглиблювати розробку понять автоматизації та автономності в галузі сільського господарства.

Компанія ініціювала двосторонній діалог з клієнтами по всьому світу, щоб з'ясувати, яким чином практичне впровадження цієї технології могло б допомогти клієнтам у підвищенні ефективності і прибутковості їхнього бізнесу. Компанія Case IH починає свою Програму автономності та автоматизації для дослідження потенціалу цієї технології та випробування в реальних умовах.

«Представлений в 2016 році концепт автономного трактора продемонстрував світові можливості автономної техніки, але на той момент це був лише концепт. Цей робочий прототип трактора забезпечив нам необхідну основу, щоб почати діалог з фермерами та аграрною галуззю щодо технологій, яких операції високоефективного сільського господарства вимагають вже сьогодні і потребуватимуть завтра», - каже Роберт Земенчік Головний менеджер Case IH по продуктам AFS. - «Ми готові продемонструвати, яким чином автоматизацію та автономність можна застосувати в сільському господарстві і як з їх допомогою можна зробити великий крок вперед в сегменті рішень точного землеробства, які вже сьогодні активно використовуються нашими клієнтами в їх фермерських господарствах».

П'ять категорій автоматизації в сільському господарстві

Різні фермерські операції по всьому світу вимагають різних рівнів автоматизації. В рамках поглибленого дослідження «Розробка продуктів за участю клієнтів» компанія Case IH виявила, що поточні та майбутні потреби в технологіях можна розділити на п'ять категорій за ступенем автоматизації при виконанні сільськогосподарських польових операцій. Ці категорії та пов'язані з ними види діяльності, такі:                      

  • Водіння                                                                              
  • Координація та оптимізація                                          
  • Автоматизація за участю оператора                             
  • Контрольована автономність                                        
  • Повна автономність

«Ми з великим захопленням досліджуємо переваги, які автоматизація і, нарешті, повна автономність, можуть принести в кожен з видів сільськогосподарських робіт», - додає пан Земенчік. - «Ці категорії призначені для того, щоб продемонструвати всі потенційні можливості. Вони не є лінійними, а деякі з існуючих парків техніки можуть одночасно підпадати під декілька категорій. Вже сьогодні багато наших клієнтів працюють в категоріях "Водіння"  і/або «Автоматизація за участю оператора».

П'ять категорій, визначених Case IH, починаються з окремих автоматизованих завдань, які виконуються одним з компонентів техніки. Компанія Case IH була піонером у цій галузі, адже саме вона в 1990-х роках першою запропонувала виробникам технологію автоматичного водіння на основі AFS AccuGuide™, а сьогодні вона продовжує демонструвати своїм клієнтам більш досконалі рішення, такі як технологія автоматизованого розвороту на кінцях гону AFS AccuTurn™ та технологія аналізу стану посівного ложа Soil Command ™.

Випробування автономної технології в польових умовах

У 2018 році компанія Case IH розпочала співпрацю з господарством Болтхаус в рамках пілотної програми автономного трактора. Мета цієї програми полягає в тому, щоб зрозуміти, яким чином нову автономну технологію можна використовувати в реальних умовах, і визначити ступінь її відповідності існуючим вимогам фермерських господарств.

«Єдиний спосіб оцінити практичні перспективи автономної технології в полі полягає в тому, щоб провести в буквальному сенсі, польові пілотні випробування, де аграрії будуть використовувати її у своїй фермерській діяльності, інтегрувати в свої парки техніки і здійснювати свої щоденні робочі операції», - каже пан Земенчік. Один з найбільших виробників моркви в Північній Америці, господарство Болтхаус, круглий рік проводить роботи на своїх великих земельних угіддях в чотирьох штатах США і Канаді. Пильна увага і відкритість компанії до новітніх технологій в поєднанні з її прагненням до підвищення продуктивності робить її ідеальним кандидатом для пілотної програми Case IH по дослідженню автономності та автоматизації. Пілотна програма буде зосереджена, в основному, на первинній обробці і глибокої культивації ґрунту - обидві ці операції мають високу ступінь повторюваності, і господарство Болтхаус здійснює їх цілий рік. Також в рамках програми буде випробуваний невеликий парк автономних тракторів Steiger® Quadtrac®, які будуть виконувати тягові