Шокова терапія: дрони-обприскувачі XAG, як основна умова прибутковості невеликого аграрного підприємства
Шокова терапія: дрони-обприскувачі XAG, як основна умова прибутковості невеликого аграрного підприємства
Шокова терапія: дрони-обприскувачі XAG, як основна умова прибутковості невеликого аграрного підприємства

Шокова терапія: дрони-обприскувачі XAG, як основна умова прибутковості невеликого аграрного підприємства


04/11/2023

Перші 500 гектарів – з мінімальними зусиллями та витратами. Придбання агродрона XAG V40 розділила життя аграрія з Уманщини на «до» та «після». В історії господарства поява такої машини спричинила революційні зміни в плані ефективності та логістики, які можна порівняти лише із переходом з радянської агротехніки на обладнання сучасних світових брендів. 

Сергій Войченко, який очолює КСП «Родниківка» до моменту придбання новітнього дрона-обприскувача був яскравим прибічником традиційного підходу до здійснення обприскування. Але економіка в 2022 році змусила шукати ефективні рішення, які б вимагали менше ресурсів. На агродрони він звернув увагу неодразу. Новинку 2022 року - XAG V40 - вирішив спробувати після тривалих сумнівів та ретального вивчення аграгету, який здатен як вносити рідкі ЗЗР, так і розкидати насіння та мікродобрива.
 
  - Це справді «лайфхак» для аграрія – розповідає Сергій Войченко, голова КСП «Родниківка» - купівля дрона-обприскувача зробила справжню революцію у нашому господарстві! XAG V40  брав після консультацій з фахівцем Тайтен Машинері Україна. В такий скрутний час вирішив спробувати щось нове та незвичне, адже різниця в ціні агродрона і самохідного обприскувача – колосальна.
 У нас відразу з’явилися добровольці – молоді хлопці, які захотіли вчитися і працювати операторами двороторного агрегату. Такого запалу, зацікавленості й ініціативи від молодого покоління я не бачив давно (посміхається). Вони за кілька днів пройшли навчання й одразу почали працювати. Тепер внесення мікродобрив чи ЗЗР для нашого господарства – це виїзд на мікроавтобусі з мінімальними витратами часу на заправку та логістику. Щоб підготувати дрон до роботи потрібно значно менше часу та ресурсів. А ще мене вразила універсальність цього агрегату - за допомогою одниого дрона ми обробляємо фруктовий сад та поле з ріпаком.  І не потрібно купувати різні спеціалізовані обрискувачі! Однією з багатьох переваг є те, що дрон не «витоптує» землю й не ламає рослини. Він може працювати в режимі «скальпеля», коли потрібно відпрацювати чітко на певних ділянках поля, де виникла якась проблема. Сказати, що я задоволений - не сказати нічого! Я дуже вдячний що завдяки  Тайтен Машинері Україна нам відкрилась ця технологія. 
 
 Практика показала, що продуктивність дрона складає 15-18 гектарів на годину, регульований від 60 до 400 мкм розмір краплі та швидка зарядка, що складає 13 хвилин, бак на 16 літрів для ЗЗР чи бак на 25 літрів для розкидання насіння чи мікродобрив, допомагають вирішити більшість завдань господарства. Особливістю цього агрегату є й те, що один оператор може включати в роботу до 5 дронів одночасно з єдиного пристрою. 

Агро-дрони XAG V40 в наявності на складі Тайтен Машинері Україна та доступні до придбання вже сьогодні. Професійна команда знає всі тонкщі налаштування та експлуатації аграгетів й залюбки навчить ваших фахівців ефективно застосовувати цей пристрій у господарстві. Для замовлення попередньої демонстрації агро-дрона XAG V40 на вашому полі, будь ласка, звртайтеся за номером 0 800 50 80 80 або пишіть на електронну адресу gps@titanmachinery.ua

Сайт офіційного дилера XAG Україна: https://www.titanmachinery.ua/tochne-zemlerobstvo/agrodroni-ta-bpla/xag-v40-1.html 

Будьте в курсі останніх новин компанії - підпишіться на сторінку Facebook